Ja juna kulkee vaan, kulkee...

Ja juna kulkee vaan, kulkee...

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Reissuhehkutusta

Nyt se on varmaa. Minä ja pikkuveli lähdemmä maailmalle kesäkuun 21. päivä ja tulemmepa vielä takaisinkin. Syömisiä ja majoittumisia ei vielä ole, mutta...


Lento Roomaan 2 x 49€ -> check
Majoitus Roomassa  3 yötä -> check
Interrail-lippu 2 x 442€  -> check
ja vielä äidin iloksi lennot Suomeen 2 x  51,90€ -> check

Rahaa on säästetty ja siinä on pyykkimuija (jep, jep olen pesulassa töissä) aina töissä ollessaan ajatellut kuumanpaahtavaa Roomaa tai riemunkirjavaa Berliiniä ja sulosävelistä Wieniä ja mennyttähenkivää Ateenaa ja Napolia ja Pompeijia ja Kööpenhaminaa ja ja... Nyt alkaa rahatkin olla viimeisiä kolikoita lukuunottamatta kasassa ja alkaa tuntua todellisemmalta..

Tähän blogiin olisi tarkoitus laittaa muistoja, meininkejä ja vähän muistilistaakin lähinnä omaksi iloksi, mutta myös niitä kahta Suomeen jäävää varten jotka osaavat vähän ikävöidäkin.. Kyllä äiti, olet toinen heistä.

Budjettia on tehty ja vaikka 3500€ tuntuu summana isolta, niin yllättäen se katoaa, kun laskeskelee yks plus kaks. Kuukausi on pitkä aika ja paljon säästäisi, jos matkustaisi useamman hengen porukassa, voisi majoittua huonommissa paikoissa (13 v pikkuveljen kanssa ei), ei kävisi kolmessa huvipuistossa ja eläintarhassa ja vesipuistossa ja niin... Toisaalta huomattavia säästöjä tulisi myös jos jäisi Suomeen, ei kävisi missään ja muistelisi kymmenen vuoden päästä juttuja, jotka sattuivat jollekkin toiselle. 

Pieni sisko on jo kerran reilannut, pikkuveli matkustanu pari kertaa junalla Suomessa, katsotaan joskos oltaisiin opittu jotain.


Niin se luvattu (alustava) hehkutus. Kuten ylhäällä näkyy (toivottavasti). Me mennään Roomaan! (paavi ja gladiaattorit), me mennään Napoliin! (pitsaa), me mennään Pompeijiin! (historiaa ja Milla Magia), me mennään Ateenaan! (aurinkoa ja jumalia), me mennään Veneziaan! (kuva ei suostu näyttään, mutta siis lautalla = ei tuntejen junamatkaa), me mennään Wieniin (edellisestä reissusta oppineena: ole paikassa niin pitkään, että muistat olleesi siellä),me mennään Prahaan! (olutta ja maailmanperintöä), me mennään Rustiin! (isohkoja vuoristoratoja ja eurooppaa), me mennään Berliiniin! (toista maailmansotaa ja siskoa ja näälämiestä ja siskonpoikaa ja erihalpaa majoitusta), me mennään myös Billundiin! (legolandiaa) ja Köpenhaminaan! (Tivolia ja polkevia tanskalaisia).


Pieni sisko kiittää ja jatkaa haaveilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme ilopisia kommentitstasi. Pieni sisko freut sich für deine komment. Pikkuveli is happy about your comment.