Ja juna kulkee vaan, kulkee...

Ja juna kulkee vaan, kulkee...

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Bratislavasta ja Wienistä

Vaikka junamatka Zell am Seestä Bratislavaan on pitkä ja vaihtorikas, ei se tunnu missään, kun perillä odottaa Isoveli. Tämä oli onnistunut matkaamaan jopa meitä rennommin jättäen passista ja hammasharjasta puolet pois. Ja tälläkertaa se ei ollut se, joka on helpommin korvattavissa.

Isoveljen hyyseissä yöjunien, Italian ja kevyehkön vuorikiipeilyn rasittamat matkalaiset saivat lepuuttaa tuskaisia jalkojaan hiukan paremman majoituksen pehmoisissa lakanoissa, Bratislava on erinomainen kaupunki niille, jotka tulevat helposti turistihuijatuksi ja inhoaa turistirysiä. Toki tännekin on turidtut turistipalveluineen löytäneet ja turisteista kiskotaan muutama ylimääräinen kolikko, jos vain onnistuu. Turistimäärän ja erityisesti hintatason pidättäytyvä kasvu saa aiksan drn, ettei kumpikaan haittaa. Turistihinnoilla ja muutamalla ekstra maksullakin loppulaskj jää slhaudemmaksi kuin monet hyvikdi luokitellut Vaikka junamatka Zell am Seestä Bratislavaan on pitkä ja vaihtorikas, ei se tunnu missään, kun perillä odottaa Isoveli. Tämä oli onnistunut matkaamaan jopa meitä rennommin jättäen passista ja hammasharjasta puolet pois. Ja tälläkertaa se ei ollut se, joka on helpommin korvattavissa.

Isoveljen hyyseissä yöjunien, Italian ja kevyehkön vuorikiipeilyn rasittamat matkalaiset saivat lepuuttaa tuskaisia jalkojaan hiukan paremman majoituksen pehmoisissa lakanoissa, Bratislava on erinomainen kaupunki niille, jotka tulevat helposti turistihuijatuksi ja inhoaa turistirysiä. Toki tännekin on turidtut turistipalveluineen löytäneet ja turisteista kiskotaan muutama ylimääräinen kolikko, jos vain onnistuu. Turistimäärän ja erityisesti hintatason pidättäytyvä kasvu saa aikaan sen, ettei kumpikaan haittaa. Turistihinnoilla ja muutamalla ekstra maksullakin loppulasku jää halvemmaksi kuin monet hyviksi luokitellut lounastarjoukset Suomessa. Vilkkaimmatkaan turistirysät eivät ruuhkaudu kamalaksi ja koko kaupungissa tuntui olevan vain kaksi pöydästä pöytään kiertävää krääsäkauppiasta.

Nähtävyyksiä on vähän ja ne voi kaikki hyvillä mielin ohittaa. Shoppailua ja vaatteiden pesua. Eläintarhaa. Olutta. Olutta. Hyvää ruokaa. Itäisen vaikutusten kauhun sekaista ihailua. Ja lisää olutta.

Reissun parhaimmaksi osoittautui kuitenkin tämä. Lapsille ja erityisesti lapsenmielisille.


Dinopuisto oli eläintarhan keskellä. Upeasti tehty. Hauska ja kiinnostava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme ilopisia kommentitstasi. Pieni sisko freut sich für deine komment. Pikkuveli is happy about your comment.