Ja juna kulkee vaan, kulkee...

Ja juna kulkee vaan, kulkee...

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Wien

Edelliseen postaukseen jäi vähän kertomati, kun oli kiirus jatkaa matkaa. Tässä kun pesemme Budapestissä vaatteita on aikaa kertoa Wienistä ja ehkä vähän Rustista ja Prahastakin. Katsotaan kuinka käy. Vaikka viestit tukevatkin viiveellä, etenen kronologisessa järjestyksessä lähinnä itseäni ajatellen. Muistini perusteella, kun ajattelen olleeni edellisessä elämässä kultakala.

Wieniin tosiaan päädyimme Bratislavasta pienen junamatkan jälkeen. Isoveli  tuli mukaan, kun se oli todettu niin hyväksi matkaseuraksi ja epäilimme ettemme pääsisi majoitukseen ilmankaan. Isoveli oli onnistunut varaamaan huoneen aikamoisesta linnasta, mikä oli kiinnostavaa kahdelle hiukan reissussa rähjääntyneelle pikkusisarukselle.

Aivan hotellin vieressä avautui valtava Unescon maailmanperintökohteeksikin kelpuutettu puisto, joka yllätti paitsi valtavan kokonsa myös upeiden millintarkkssn hoidettujen puistokäytävien puolesta. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen, vaikkei olisikaa vihreätä peukaloa tai vaikka se sijaitsisi Pikkuisen  siskon tapaan keskellä kämmentä.

Nostalgian nälkään auttoi Wienin tivoli, joka värivaloineen ja maailmanpyörineen oli ihastuttavan vanhanaikainen. Ehkä kasaria tai ysäriä. Vaikea sijoittaa, mutta ihanasti kuitenkin hiukan kulahtanut. Kuin laitteet ja laitteiden ylläpitäjät olisivat tipahtaneet ajasta ja pysähtyneet paikalleen.

Laitteet kuitenkin toimivat kuten kuten pitikin. Ainakin kahta vanhempaa hihitytti hiukan timmimmät kurvit omanneen huvituksen jälkeen, joka pisti molempien päät sekaisin (siis vuoristorata, ei nainen).  Iltavaloissa laahustaminen ja maailman pyörästä pimenevän kaupungin katseleminen oli kuitenkin puiston parasta antia. Suosittelen mukaan erityisesti nestemäistä evästä. Puisto toimii ilta-aikaan nuorehkojen immeisten kokoontumispaikkana.

Sen verran mahtavaksi Wien osoittautui, että päätimme pysyä vielä yhden yön. Isoveli lensi takaisin Suommeen ja olimme jälleen kaksin. Kävimme katselemassa paikallisten kesänviettotapoja ja molemmat pidimme yöllä näytettävästä elokuvasta, vaikka meidän pitikin poistua ennen loppua.

Seuraavakdi halpa Wieniläinen teltta mukana, matka jatkui kohti Rustia ja uusia huvipuistoseikkailuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme ilopisia kommentitstasi. Pieni sisko freut sich für deine komment. Pikkuveli is happy about your comment.