Ja juna kulkee vaan, kulkee...

Ja juna kulkee vaan, kulkee...

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Rust, rusikoituja kylkiä ja ratoja

Wien jäi taa ja 10 tunnin, 4 eri junan ja yhden bussin jälkeen olimme Rustissa. Teltta pystytettiin ja aloimme ihastella leirintäalueen lännenteemaa saluunoineen, inkkarileirineen ja kullanhuuhdontoineen. Minkä aavistuksen muovinen tunnelma laimensi, määrä korvasi. Oli leiritulia, härkäratsastusta, country-musiikkia ja hauskoja mainoslauseita. Autenttisuutta lisäsi ostamatta jääneet makuualustat, tyynyt ja Pikkuisen siskon aivan liian ohut makuupussi Rustin hiukan koleat yöt huomioiden. Pikkuveli den sijaan nukkui paremmin kuin monella pehmeämmällä alustalla. Vieläköhän karjapaimenille olisi töitä?

Miksi siis päädyimme Rustiin. Rustissa sattuu sijaitsemaan ykdi Euroopan suurimmista huvipuistoista, ellei jopa suurin. Tähän massiiviseen laitokseen kannattaa vsrsta aikaa ja ostaa suosiolla kahden päivän lipun, eikä kuvitella selviytyvänsä yhdessä ainokaisessa päivässä, kuten me luulimme.

Puisto on jaettu Euroopan maihin, mikä sopi reissun teemaan oikein hyvin. Kuten Disneylandissa, myöskään EuropaParkissa ei kannata keskittyä pelkkiin hurjiin laitteisiin. Puiston ehdottomasti parasta antia on kulissit, jotka on toteutettu taidolla, eikä yksityiskohdissa ole säästelty. Laitteista suosittelenkin eritoten jotakin kolmesta erilaisesta maisemajunasta, joiden kyydistä hahmottuu suunnat ja paikan mahtava koko. Itse päädyimme ensimmäisenä päivänä kiertämään Skandinavian viitisen kertaa ennen poistumisreitin löytämistä.



Hurjista laitteista mieleen jäi oikeastaan vain Silverstar. Pikkuveli tosin on asiasta hiukan eri mieltä, mutta kertokoon itse. Sen sijaan omaksi suosikikseni osoittautui nuoremmalle väelle suunnattu Arthur ja Minimoit -elokuvien pohjalta tehty maa ja sen vuoristorata. Koko paikka oli hyvällä maulla tehty ja onnistui luomaan illuusion pikku mönkijäisenä olemisesta jopa tälle 178 senttiselle pilvenreunanhamuilijalle.

Kaksi päivää hurjastelua ja erityisesti kaksi yötä maalattialla oli tälle reissaajalle tarpeeksi ja päätös jatkaa yöjunalla Prahaan jo toisen huvipuistopäivän iltana syntyi  varsin nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme ilopisia kommentitstasi. Pieni sisko freut sich für deine komment. Pikkuveli is happy about your comment.